Monuments de Venècia

Plaça de Sant Marcos

La plaça de Sant Marcos està situada al centre de la ciutat i mesura 180 metres de llargada i 80 metres d’ample. De fet és l’única plaça que hi ha a Venècia.  

La seva construcció va començar al segle XI i finalment, va adoptar la forma que ara coneixem al 1177. Va ser pavimentada uns 100 anys més tard i s’ha anat reconstruint tres o quatre vegades a partir d’aquest punt. Va ser i segueix sent un punt de trobada, celebració i molts festivals.

Napoleó va indicar aquesta plaça com una de les més boniques del món i la va descriure com a “le plus élégant salon d’Europe”, la sala més bella d’Europa.

San Marco és el punt més baix de la ciutat, és així que quan la marea puja més del que hauria, aquesta plaça és la primera en inundar-se.

Palau Ducal:

El Palazzo Ducale (‘Palau Ducal’), situat a l’extrem oriental de la Plaza de San Marco, és un dels símbols de la gloria i el poder de Venècia. Un edifici d’estil gòtic, les seves dues façanes més visibles miren cap a la llacuna de Venècia i la plaça de San Marco. El palau va ser una residencia dels ducs, una seu del govern i de la cort de justícia i una presó de la República de Venècia.

Imatge relacionada

El Palau Ducal va ser construït probablement entre els segles X i XI sobre la base d’un nucli central fortificat. Inicialment va ser una ciutat-estat, però d’hora el seu poder es va expandir per altres regions del mar Adriàtic, arribant a ser una de les principals potències comercials del món. El seu declivi va iniciar al segle XVI fins que la república veneciana va ser finalment derrotada per Napoleó.

Informació d’interès

Horaris:
Des d’Abril fins a octubre està obert de 8:30 del matí fins les 19:00 de la tarda.
Des de novembre fins a març està obert de 8:30 del matí fins a les 17:30 de la tarda.

Preu:
L’entrada normal costa 23€ i inclou visites a altres llocs.
Existeix una entrada reduïda per majors de 66 anys o joves d’entre 6 i 24 anys que costa 14,50€.

Basílica di San Marco

La Basílica de Sant Marc és, possiblement, el monument de major bellesa que hi ha a Venècia. Situada a la plaça de Sant Marc, les seves cinc enormes cúpules i la seva barreja d’estils occidentals i orientals, la fan un monument impressionant. Tota la Basílica de Sant Marc està decorada per mosaics bizantins i de marbre.

Imatge relacionada

Aquesta Catedral té el seu origen en una primera església que va ser construïda a l’any 828 en el mateix lloc amb l’objectiu d’acollir les restes de Sant Marc portades des d’Alexandria.
Durant els segles posteriors, la Basílica de Sant Marc es va seguir enriquint amb aportacions de mercaderes venecianes. A partir de l’any 1807 va deixar se ser la capella privada del Duc de la República de Venècia, la qual utilitzava per cerimònies oficials, per convertir-se en la catedral de Venècia.

Informació d’interès

Horaris:
Tots els dies de l’any de 9:30 a 17:00
Diumenges i festius de 14:00 a 16:30

Preu:
Has de saber que l’entrada a la Basílica de Sant Marc és gratuïta, però per visitar algunes zones interiors, o pujar al balcó-mirador, hauràs de pagar entrada.
Així que per veure la Pala de l’Or, la principal joia artística de la Basílica de Sant Marc, et costarà 2 euros; visitar el Museu de Sant Marc et costarà 5 euros; i per veure el Tresor, que inclou sortir al balcó-mirador, hauràs de pagar 3 euros.

Pont de Rialto

El Pont de Rialto és el més antic dels quatre ponts que creuen el Gran Canal de Venècia, també és el més conegut tant pel seu disseny com per la seva història. Durant molts anys va ser el centre econòmic més important de Venècia.

Resultat d'imatges de ponte de rialto


El Pont de Rialto es va construir entre el 1588 i el 1591 amb un disseny de l’arquitecte Antonio da Ponte per substituir a l’anterior pont de fusta, ja que aquest s’havia esfondrat dos cops i s’havia cremat en una altra ocasió.

L’estructura del pont és similar a la dels seus antecessors, dues rampes inclinades unides per un pòrtic enmig.