Monuments de Siena

  1. La cripta de la catedral de siena

Va ser descoberta fa molt poc temps: en el 1999 durant uns treballs de reestructuració de la Catedral de Siena.

2.  piazza del campo

És la plaça que millor caracteritza Siena al món, considerada la “plaça més bella del món” per Montaigne, a més que és el cor mateix de tota la ciutat.

3.  Battistero di San Giovanni 

Es situa just darrere de la Catedral de Siena, construït entre 1316 i 1325 per Camaino vaig Crescentino, pare de Tino di Camaino. La façana d’estil gòtic rivalitza en bellesa amb la de la Catedral de Siena.

4. Basílica de Santa María dei Servi

Està construïda al lloc de l’antic Sant Climent, que va ser adquirida per l’Ordre Servita a 1234 i annexada a un nou convent. La nova església va ser consagrada només en l’any 1533. La façana d’estil del segle XV, però, mai es va acabar, i el campanar del segle XIII, originàriament en estil romànic, va ser molt modificada en els segles següents (l’última vegada en 1926).

5.  Museo dell’Opera del Duomo  

És impossible enumerar la sèrie completa d’obres mestres exposades, entre les més conegudes: el Tondo vaig donar Donatello que representa la Verge amb el Nen, la Mare de Déu amb el Nen i el Cardenal Casini obra de Jacopo della Quercia, la Majestat Duccio dóna Buoninsegna, les deu estàtues dels sants de Giovanni Pisano que una vegada van ser exposades a la Catedral, la Nativitat de la Mare de Déu de Pietro Lorenzetti, el Jesús Mort de Sodoma (extraordinari) i molt més.