Monuments Florència

Itinerari monuments Florència

Santa Maria del Fiore

La basílica de Santa Maria del Fiore és la catedral de Florència, una de les obres mestres de l’art gòtic i del primer Renaixement italià. Símbol de la riquesa i del poder de la capital toscana als segles XIII i XIV, és un dels edificis més grans de la cristiandat: té 155 m de llarg, 130 m d’ample. El nom de la catedral, “Santa Maria de la Flor”, es refereix al lliri, símbol de la ciutat. 

Horari

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres: de 10:00 a 17:00 hores.

Dijous: de 10:00 a 15:30 hores (depèn del mes).

Dissabtes de 10:00 a 16:45 hores.

Diumenges i festius: de 13:30 a 16:45 hores.

Preu

Adults: 18 € (inclou catedral, cúpula, baptisteri, cripta, campanile i el Museu de l’Òpera del Duomo.

Nens entre 6 i 11 anys: 3 €.Menors de 6 anys: entrada gratuïta.


Ponte Vecchio

florencia ponte vechio

El Ponte Vecchio és el pont de pedra més antic del continent europeu que queda en peu. Travessa el principal riu de Florència, l’Arno, a la part més estreta. Tres arcs el sostenen, l’alçat d’aquests arcs van de 3,5-4,4m. La llum de l’arc principal és de 30m i la de l’altre parell de 27m. 

Ponte Vecchio y los candados de amor

El Pont s’ha caracteritzat pels cadenats que milers de parelles al llarg dels anys han col·locat allà. La idea és que el seu amor indestructible quedi representat pel cadenat que porta les seves inicials i queda tancat sense possibilitat d’obrir-lo, perquè la clau és botada al fons del Riu Arno. 


Basílica de la Santa Creu

Resultat d'imatges de basilica de la santa creu florencia

La Basílica de la Santa Creu, és una de les esglésies més grans d’ Itàlia i una de les majors realitzacions del gòtic a Itàlia. És a la Piazza di Santa Croce, a uns 800 metres al sud-est de la catedral de Santa Maria del Fiore. Era una zona de marjal fora de les muralles de la ciutat. 

Imatge relacionada
Basílica de la Santa Creu per dins

La Santa Creu és un símbol prestigiós de Florència, el lloc de trobada dels majors artistes, teòlegs, religiosos, literats, humanistes i polítics que van determinar la identitat de la Florència de la baixa edat mitjana i del renaixement.


Palazzo Vecchio: 

Resultat d'imatges de palazzo vecchio

El Palazzo Vecchio (‘Palau Vell’) es troba a la Piazza della Signoria. En el seu interior, el palau acull un museu on s’exposen obres de Bronzino, Miquel Àngel, Giorgio Vasari i d’altres.
Anomenat, en origen, palau de la Signoria, nom de l’organisme principal de la República florentina, va anar canviant de nom: palau del Priori o palau Ducal, segons els diversos governs de la ciutat.


Resultat d'imatges de palazzo vecchio

La forma exterior de l’edifici és la d’un paral·lelepípede i a la façana principal es troba la torre d’Arnolfo, un dels emblemes de la ciutat.
El 1400, la torre i el jardí interior van haver de ser reconstruïts, ja que corrien el risc d’ensorrar-se
.


Uffizi

Resultat d'imatges de uffizi

La Galeria dels Uffizi és una de les col·leccions de pintura més riques i famoses del món. També hi ha estàtues gregues i romanes, dibuixos i estampes. Les sales de pintura estan ordenades cronològicament i gràcies a l’estructura del museu és molt senzill recórrer sense perdre. La part més famosa és la referent al renaixement italià, amb obres de genis com Botticelli, Leonardo da Vinci, Miquel Àngel, Rafael o Tiziano. La construcció de l’edifici va començar en 1560. 

En 1581 van finalitzar les obres i l’edifici va començar a albergar les innombrables obres d’art 

Horari del museu 

De dimarts a diumenge: de 8:15 a 18:50 hores. Tancat: dilluns, 1 de maig, 25 de desembre i 1 de gener. Durant els mesos d’estiu compta amb horari especial d’obertura algunes tardes.

Preu

Des de març fins a octubre: Adults: 20 €. Joves entre 17 i 25 anys: 10 €. Des de novembre fins a febrer: Adults: 12 €. Joves entre 17 i 25 anys: 6 €. Primer diumenge del mes i menors de 18 anys entrada gratuïta.


El Bargello

El Museu Nazionale del Bargello recopila la major col·lecció d’escultures italianes dels segles XIV al XVI, així com armes i armadures, medalles dels Médicis i altres treballs de bronze i marfil. El Palazzo del Bargello té una estructura que recorda a la d’un castell i la seva construcció va començar en 1255. Ús del palau

En els seus inicis Palazzo Bargello va servir com a residència ducal i seu del govern de Florència. Des 1574 fins a mitjan segle XIX l’edifici va servir com presó de la ciutat.

Preu: Adults: 8 €. Joves entre 18 i 25 anys: 4 €. Menors de 18 i majors de 65 anys: entrada gratuïta. Si hi ha exhibicions temporals, el preu de l’entrada varia.


La Galeria de l’Acadèmia

La Galeria de l’Acadèmi és el segon museu més visitat de Florència per darrere de la Galeria Uffizi. 

Si per alguna cosa és famosa l’Acadèmia és per tenir en el seu interior l’obra mestra de Miquel Àngel: el David, una escultura de marbre blanc de 5,17 metres d’altura que representa David abans d’enfrontar-se amb Goliat. L’escultura va ser realitzada entre 1501 i 1504 en els tallers de l’Òpera del Duomo. En acabar va ser traslladada a les portes del Ponte Vecchio a la Piazza della Signoria. Per protegir-la dels fenòmens meteorològics va ser traslladada a l’Acadèmia en 1873.

Horari 

De dimarts a diumenge: de 8:15 a 18:50 hores. Dilluns: tancat. 

Preu

Adults: 8 €. Joves entre 18 i 25 anys: 4 €. Menors de 18 i majors de 65 anys: entrada gratuïta. Si hi ha exhibicions temporals el preu de l’entrada varia.